Biorevitalizacija-licaTo je injekciona metoda, koja u najkraćem roku hidrira kožu, a to znači da je podmlađuje. Na ovaj način, se aktivne supstance aplikuju u problematični deo lica, vrata i dekoltea.

Najčešće se koriste preparati na bazi hijalurona, tj.supstance koje se inače nalaze u našoj koži. Takođe se koriste i preparati na bazi DMAE za poboljšanje tonusa kože, kao i emrionalni ekstrakti. Izbor preparata zavisi od problema koji se rešava.

Biorevitalizacija daje brz i lep efekat, i pri tom se rešava nekoliko problema. Ovom metodom se hirira koža, obnavlja njena struktura i istovremeno stimulišu fibroblasti (koji produkuju kolagen i elastin,odgovorne za tonus kože i lep oval lica), a takođe se ostvaruje moćno antioksidantno dejstvo.

Ova procedura popravlja boju lica, čini kožu ravnijom i glatkom, smanjuje intezitet pega (hiperpigmentacija) i pomaže lečenje ožiljaka.

Biorevitalizacija se razlikuje od procedure aplikacije hijalurona kao filera, jer ova metoda ne samo da „popunjava“ bore, jagodice, suzne brazde, već se i bori sa različitim problemima kože:

Suva, dehidrirana, iziritirana koža, smanjenje tonusa mišića lica i vrata, korekcija opuštene kože tela (stomak,unutrašnja strana butina,nadlaktice), profilaktika starenja kod mladih, bore oko očiju, bore u oblasti dekoltea, iznad usana, tamni podočnjaci, pušačka koža, raširene pore i masna koža.

Od mezoterapije lica ova metota se razlikuje manjom količinom procedura,momentalnim efektom i jačinom efekta:biorevitalizacija za veoma kratak rok hidrira kožu,a mezoterapija ima kumulativan efekat,i potrepno je sprovesti seriju procedura.

U jednoj seriji biorevitalizacije potrebno je uraditi 3 do 4 procedure, ali je rezultat vidljiv odmah posle prvog tretmana. Ukoliko se spremate na more, ili na mesta gde ima mnogo sunca, savetujemo da se urade 2 procedure do i 2 procedure posle putovanja. Na ovaj način pripremićete kožu za pogubno dejstvo UV zraka i izbeći fotostarenje, čije negativne posledice možete videti čak i kod 20-godišnjih devojaka ljubiteljki sunca i solarijuma.