Emocije nas prate ceo život – smejemo se, plačemo, čudimo se , i sve se to odražava na našem licu. Naše emocije se nastanjuju na našem licu, te obrazuju bore.

Šta je to konturna plastika?

To je injekciona metoda korekcije bora. Fiziologija formiranja bora na licu, bazirana je na postepenom snižavanju elastičnosti kolagenamsmanjenja količine hijalurona u tkivu.
Hijaluron je sposoban da veže i do 500 molekula vode, zbog čijeg nedostatka se i javljaju znaci starenja kože. Obnavljanje normalne količine vode u tkivu, vraža koži svežinu, zategnutost, jedrinu, elastičnost, hidriranost.

Korišćenje hijalurona u konturnoj plastici, nam dozvoljava, da zaista, za veoma kratko vreme, bez perioda rehabilitacije, ili bilo kakvih neželjenih dejstava, dobijemo željeni rezultat. U potpunosti je moguće ukloniti duboke bore, kao npr. – nazolabijalne bore, zatim, defekti kože, moguće je korigovati oblik i veličinu usana.

Hijaluron nam omogućava da u potpunosti vratimo izgubljeni tonus, kao i jedrinu kože, što daje izražen podmlađujući efekat. Korekcija bora se dešava potpuno prirodnimmfiziološkim putem, a koža vraća svoju mladalačku jedrinu. Jednostavnost tretmana, dostupnost, nemanje perioda rehabilitacije i neželjenih efekata, čini ovu metodu predivnom alternativom plastičnoj hirurgiji, ili predstavlja dopunu plastičnim operacijama, te na taj način se dobijaju najbolji rezultati.

Šta je to hijaluron?

Hijaluron je prirodna supstanca, koja se nalazi u našoj koži, i ima višestruke funkcije – od održavanja tonusa, preko hidriranja kože, ali i „hvatanja“ izrazito štetnih slobodnih radikala.
Za vreme procedure uvodi se hijaluron u vidu gelama zatim se prirodno i fiziološki raspoređuje u našoj koži, obezbeđujući maksimalnu hidrataciju i i shranu. Hijaluron, osim toga, stimuliše nastanak novog kolagena, a depo preparata hrani kožu iznutra, što nam daje savršen rezultat, koji traje do 8 meseci.

Kome je potreban ovaj tretman?

Hijaluron je u svetu estetike nezamenjiv za dve grupe klijenata. U prvoj grupi su ljudi, koji ne žele, ili ne mogu sebi da dozvole plastičnu operaciju, a u drugoj grupi nsu lji koji i posle plastične operacije, žele maksimalni estetski rezultat.
Konturna plastika se s pravom smatra najbezbednijom i najefeikasnijom metodom borbe protiv bora, obnavljanja ovala lica, oblika i veličine usana.

Kako izgleda tretman?

Tretman je izuzetno jednostavan i komforan za klijenta, ne zahteva posebnu pripremu, niti poremećaj uobičajenog životnog ritma.

Tretman se izvodi sa korišćenjem anestetskog krema i ne traje duže od 30 minuta
Posle tretmana je vidljivo blago crvenilo, koje prolazi za nekoliko časova
Efekat posle tretmana je odmah vidljiv