3D MEZONITI – NOVA METODA  NEOPERATIVNOG FEJSLIFTINGA

Princip “armiranja“ kože radi liftinga je poznat u kozmetologiji već više od 20 godina. Opštepoznate su tehnike u kojima su korišćene zlatne niti ili niti od platine, zatim bioarmiranje hijaluronom, koji je metoda očuvanja postojećeg dobrog tonusa. Međutim, ovaj način poboljšanja tonusa kože nosio je i niz negativnih efekata, zbog kojih nisu dobili široku primenu u estetici. Zlatne niti, kao i druge nerazgradive niti, jednom stavljene, ostaju u koži ceo život, što klijenta kasnije ograničava u korišćenju drugih estetskih procedura, bilo da je to miostimulacija ili operativni fejslifting.

3D mezoniti – jedinstven sistem postavljanja niti u kožu, koji se sastoji iz gipke igle – “provodnika”, i niti koja se lako postavlja na sve nivoe kože i u svim pravcima. Same mezoniti su napravljene od biorazgradiviog materijala, i zahvaljujući tome potpuno nestaju iz kože za 180 do 240 dana. Njihova čvrstina i mogućnost postavljanja u više pravaca i na više nivoa kože omogućavaju nam da napravimo specifičnu i jaku “armaturnu mrežu” u koži, koja se harmonično utapa u tkivo, bez vidljivih defekata na koži i ograničenja mimike. Oko ovih niti se formira potpuno nov kolagen u koži, u toku naredna 2 meseca,  koji i posle resorpcije ostaje i pravi našu prirodnu nit. Efekat liftinga  je momentalno vidljiv posle tretmana, a postojan je u toku naredna 24 meseca, kada se tretman ponavlja.

Suština ove novine je efikasan lifting, gornje, srednje i donje trećine lica. Rešavanje problema kao što su duboke nazolabijalne bore, duboka suzna brazda, a naročito je interesantna tehnika korekcije horizontalnih bora čela, za protivnike Botoksa, jer se jednostavno, za 15 minuta, može rešiti i taj nedostatak.

Interesantna indikacija za 3 D mezoniti je i poboljšanje tonusa kože i uklanjanje viška kože ruku, unutrašnje strane butina, stomaka (posle porođaja).

U toku samog tretmana nije potrebna anestezija,osim blagog anestetskog krema, zbog minimalne traume tkiva, a oporavak sa blagim crvenilom traje svega dan.

Široki spektar tehnika i metoda primene 3D mezoniti omogućuju nam njihovu primenu na komplikovanim lokalnim ograničenih delova kože lica ili tela, kao što su jako duboke nazolabijalne bore, vertikalne bore na čelu. Pri korekciji tih bora dovoljno je svega 4 do 6 niti.

Kombinacija 3D mezoniti sa hijaluronom u jednoj proceduri – dozvoljava da otkrijemo nove mogućnosti estetskih korekcija, pri kojoj duboke bore pokrivamo 3D nitima, a površne nežne bore uklanjanmo primenom filera. Takva kombinacija nam dozvoljava kolosalnu uštedu vremena u dobijanju prekrasnih rezultata.

Primena mezoniti ne ograničava mimiku, niti svakodnevni život, ali ni primenu drugih metoda savremene estetske dermatologije. Tako već posle 3 nedelje, možemo primeniti radiotalase, injekcionu mezoterapiju, laserski piling ili botoks.

Mezoniti se najčešće koriste za uspešno uklanjanje bilo kakvog gubitka tonusa i na svim mestima gde koža “visi”, zato su osnovne indikacije: jako izražene nazolabijalne bore, vertikalne i horizontalne bore čela, suzna brazda, periorbitalne bore, gravitaciona ptoza podvaljka, bore ispred ili iza uha, opušteni krajevi obrva, bore vrata i dekoltea, opuštena koža ruku, butina, kolena i zadnjice.

Naš centar je prvi uveo mezoterapiju u estetsku dermatologiju u Srbiji, imamo najviše iskustva i izvedenih tretmana, a sada našu mezoterapijsku paletu usavršavamo najnovijom tehnikom 3 D mezoniti i predstavljamo je u Srbiji istovremeno kada se ona predstavlja u Parizu, Moskvi i Seulu.