Mezoterapija-licaMezolifting predstavlja mezoterapiju lica, s ciljem da se obnovi koža lica, vrata i dekoltea, da se uspore procesi starenja i spreče pojava novih bora.

Mezolifting je aplikovanje različitih koktela, koji sadrže vitamine, aminokiseline, hijaluron i dr.  u središnji sloj kože – dermu, gde inače na drugi način, ne mogu dospeti neophodne supstance.

Efekat je momentalno vidljiv, tako da se ovaj tretman preporučuje i neposredno pred važne događaje – venčanje, godišnjicu mature i slično. Posle tretmana nisu vidljivi nikakvi znakovi iritacije, čak ni crvenilo.

Mezolifting stimuliše ćelije kože, aktiviranjem njihovog metabolizma, stimuliše fibroblaste, koji povećavaju svoju produkciju kolagena i hijalurona.

Tretman se izvodi jednom nedeljno, ili jednom u 14 dana, u zavisnosti od stanja kože. A može se raditi i 25-ogodišnjim manekenkama, kao i ženama od 60 godina.

Efekti mezoterapije su:

Poboljšanje tonusa kože
Poboljšanje elastičnosti i jedrine
Smanjenje dubokih i nestanak srednjih i sitnijih bora
Hidratacija kože i poboljšanje lokalnog imuniteta
Antioksidantni efekat, borba sa slobodnim radikalima
Jačanje zida kapilara, što dovodi do njihove manje vidljivosti na koži
Uklanjanje tamnih krugova oko očiju
Biorevitalizacija je metoda biološke stimulacije prirodnog metabolizma ćelija kože, na račun brimene preparata hijaluronske kiseline (hijaluron).
Kao rezultat ove metode usporavaju se procesi starenja, koža se obnavlja na histološkom nivou, i dobija se dugotrajan estetski efekat.

Efekti biorevitalizacije su:

Hidratacija i restruktuiranje (molekul hijalurona je sposoban da na svojoj površini veže do 500 molekula vode, što doprinosi održavanju prirodne hidratacije kože, a samim tim i održavanje turgora – “jedrine” kože)
Aktivacija fibroblasta (povećanje sinteze kolagena)
Antioksidantno dejstvo (hijaluron ima sposobnost “hvatanja” i inaktivacije slobodnih radikala, koji su osnovni krivci za mehanizme starenja kože)

Tretman se radi 2 do 3 puta svakih 14 dana, a postignuti rezultati se održavaju 2 do 3 puta godišnje.