Korekcija podočnjaka – Suzne brazde

Njačešći problem kod podočnjaka, sa kojima se pacijenti sreću je suzna brazda. Ako ne znate šta je to, onda Vi to još uvek nemate.

Kako starimo, uporedo sa smanjenjem elastičnosti kože, lice usled pomeranja mekih tkiva, kao da „klizi“ na dole. To dovodi do pojave suzne brazde, koja je zapravo bora ispod donjeg kapka, a koja spaja unutrašnji ugao oka sa jagodicom (obrazom). To nam daje izraz umornog lica, i kada to nismo.

Hirurška korekcija ove oblasti ne daje uvek zadovoljavajuće rezultate, zato se suzna brazda najčešće popunjava hijaluronom. Ova korekcija je najčešća u oblasti konturne plastike, posle korekcije nazolabijalnih bora, i to zahvaljujući svom odličnom i brzom efektu.

Procedura traje oko 30-ak minuta, a neophodno je napraviti kontrolu za 1 do 2 meseca, kada se sprovodi dopunska korekcija, ukoliko je to neophodno.

Samu proceduru izvode lekari specijalisti sa dugogodišnjim iskustvom rada sa hijaluronskim filerima, i rada upravo u oblasti donjeg kapka. Iskustvo i veština lekara su neophodni, jer je koža donjeg kapka tanana toliko da bi mogli čitati novine kroz nju. Ukoliko dođe do greške neiskusnog lekara, najčešće dolazi do velikih otoka, koji tu nežnu kožu rastežu do krajnosti, a kada otoci prođu, koža ostaje namreškana i beživotna.