Ruke su vizit karta svakog čoveka. Prvo što nam upada u oči pri susretu sa drugima su lice i ruke. Mlada, lepa i negovana koža ruku su znak savremenog i uspešnog čoveka. Kozmetolozi su savladali brojne procedure podmlađivanja lica, ali naše ruke mogu otkriti naše godine, kao i socijalni položaj, nivo kulture, ali i karakter i navike.

Zato postoji nekoliko procedura, koje mogu pomoći našim rukama na vrate svoju mladost.

Hemijski piling – efikasan ne samo u borbi protiv znakova starenja, već i u borbi protiv „pega“, nastalih u trudnoći, tokom uzimanja kontraceptivnih pilula, prekomerenog sunčanja.

Laserski piling – savremena metoda, uklanjanja „staračkih pega“. Specijalan laserski zrak uništava pigment, a koža dobija svoju normalnu boju. Za samo jedan ili dva tretmana, potpuno se uklanjanju, i nikada više ne vraćaju pegice, koje su postojale godinama.

Mikrodermoabrazija – efikasni tretman mehaničkog pilinga, kojim se postiže smanjenje pigmentacije, manjih ožiljaka i stimulacija produkcije kolagena.

Mezoterapija – aplikacija polivitaminskih kompleksa, preparata sa kolagenom i elastinom, kao i hijaluronom. Efekat je osim odlične hidratacije, i poboljšanje mikrocirkulacije, poboljšanje tonusa kože, vraćanje jedrine i čvrstine kože, izraženi lifting, ali i izražen antioksidantni efekat, što je naročito bitno za usporavanje procesa starenja kože.

Biorevitalizacija – aplikacija hijalurona u kožu ruku. Naročito indikovana onim klijentima koji često peru ruke, preterano su izloženi suncu ili često borave u solarijumu, kao i osobama koje su izložene negativnom dejstvu različitih hemijskih supstanci.

Efekti biorevitalizacije su:

Hidratacija i restruktuiranje (molekul hijalurona je sposoban da na svojoj površini veže do 500 molekula vode, što doprinosi održavanju prirodne hidratacije kože, a samim tim I održavanje turgora – “jedrine” kože) Aktivacija fibroblasta (povećanje sinteze kolagena) Antioksidantno dejstvo (hijaluron ima sposobnost “hvatanja” i inaktivacije slobodnih radikala, koji su osnovni krivci za mehanizme starenja kože)

Tretman se radi 2 do 3 puta svakih 14 dana. A postignuti rezultati se održavaju 2 do 3 puta godišnje.