Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

kontakt

Konsultujte se sa nama

Zdrava i negovana koža je najbolji prvi utisak.

Nazovi nas

Bilo kad u toku radnih sati

Poseti nas

Svratite u našu ordinaciju

11 000 Beograd

Radno vreme

Kojim danima možete doći

Pon-pet: 10-18h
Sub-ned: neradni dani

Pošalji nam email

Saznajte sve što vas zanima

najčešće postavljena pitanja

Vi imate pitanja,
mi imamo odgovore

Vi imate pitanja, mi imamo odgovore

Da, postoje različite terapije za ožiljke od akni, uključujući lasersku terapiju, hemijski piling, mikrodermoabraziju i dermalne filere. Važno je obratiti se dermatologu kako bi odabrali najbolji tretman za vašu kožu.

Najčešće oboljenje poremećaja pigmentacije lica, odlikuje se širokim flekama u području čela, obraza i nausnica. Uporne i otporne na kućnu negu, te zahtevaju određene intervencije u dermatološkoj ordinaciji. Lekari specijalsti dermatolozi u našoj ordinaciji, na osnovu procene dubine pigmenta, kroje individualni plan, koji najčešće uključuje specijalne lasere i hemijske pilinge, sa ili bez vremena oporavka posle intervencije.

Pre nego što odlučite uraditi tetovažu, važno je razmotriti nekoliko stvari. Ako lečite akne lekovima ili ste skloni keloidima, posavetujte se sa lekarom pre nego što zakazujete termin. Tetoviranje preko mladeža može otežati praćenje promena na koži. Takođe, razmislite o mestu na telu gde planirate tetovažu, s obzirom na moguće zdravstvene implikacije. Proverite sastav boja i izbegavajte one koje sadrže metale poput hroma ili nikla ako imate alergije. Testirajte se na hepatitis B i razmotrite vakcinaciju. Na kraju, birajte studio s dobrom reputacijom i higijenskim standardima. Važno je biti informisan i pažljivo razmotriti sve aspekte pre nego što se odlučite za trajnu promenu na telu.

Da biste obnovili kožnu barijeru, izbegavajte agresivne postupke, koristite blage proizvode, razmotrite suplementaciju omega-3 i probioticima, te potražite stručnu pomoć ako su problemi ozbiljni.

Tinejdžeri sa zdravom kožom trebalo bi da održavaju jednostavnu rutinu koja uključuje blagu hidratantnu umivalicu ujutru, lagano hidratantno sredstvo i zaštitni faktor. Uveče, preporučuje se skidanje šminke mlekom za skidanje šminke i umivanje, bez dodatnih proizvoda poput retinola. Važno je izbegavati preteranu upotrebu proizvoda.