Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lice

IPIXEL Er: YAG 2940 mn

Koža bez akni i ožiljaka, fleka, sitnih bora ili oštećenja od sunca ne mora ostati nešto o čemu maštate.

IPIXEL Er: YAG 2940 mn je savremen i jedan od najnaprednijih oblika laserske tehnologije poznata i kao „frakcioni laser“. Sastavljen od piksela ovaj visokonapredni ablativni laserski sistem je idealan zalečenje svih problema na koži koji su uzrokovani oštećenjem od sunca, starenjem ili ožiljicima.

Osnovna prednost ovog tretmana je mogućnost podešavanja parametara shodno potrebama pacijenta i same patologije koja se tretira, a što nas približava zajedničkom cilju, a to je lepa koža.

Kako izgleda tretman?

Obzirom da tretman može biti neprijatan za pacijenta, pre samog početka nanosi se krema za lokalanu anesteziju te ga tako činimo prijatnijim i gotovo bezbolnim.

Koji je mehanizam rada lasera?

Prelaskom laserskog nastavka preko kože, emitovani laserski zrak toplotom razbija veze u epidermu ostavljajući niz malih tačkica – ablacije na tretiranom delu kože i stimuliše stvaranje kolagena u dermu. Ovaj proces rezultira opsežnim obnavljanjem kože u svim njenim slojevima, uz smanjenje ili uklanjanje postojećih ožiljaka, upalnih procesa, nepravilnosti i neujednačenog tena.

Koliki je period oporavka?

Nakon tek završene procedure, koža može biti blago crvena i otečena. Pacijent može imati subjektivni osećaj blagog zatezanja što je normalna reakcija nakon lasera koja može trajati u narednih 5 dana.

Svakako treba nastaviti sa korišćenjem SPF 50+ u narednom periodu.

Šta se može postići ovim laserom?

Iako su tretman i period oporavka zahtevniji, njegovi rezultati to mogu i opravdati. Ovim tretmanom se postižu:

  • Smanjuju se fine linije i duboke bore na licu

  • Ujednačava ten i poboljšava teksturu kože

  • Smanjuje pore na licu

  • Zateže i podiže tonus tretirane kože

  • Značajno smanjuje sve vrste ožiljaka kako na licu tako i na telu

  • Minimalizuje strije na telu

 

Pogodan je za tretiranje regija i lica, ali i tela. Vrlo je precizan te omogućava uspešno tretiranje regije oko očiju.

Koliko tretmana je potrebno?

Broj tretmana zavisi od stanja i problema koji se tretira. Za duboke ožiljke može biti potrebno i do 5 tretmana. Pre početka izvođenja tretmana, dermatolog će izvršiti potpunu analizu kože kako bi pacijent dobio jasniju predstavu o tome koliko je tretmana potrebno i u kom razmaku će se isti izvoditi.

Kada se vide prvi rezultati?

Prvi rezultati su vidljivi nakon 2 nedelje, ali proces obnove i regeneracije se tada ne završava, već koža i dalje nastavlja da se poboljšava.

Koliko traje tretman?

Sama procedura traje oko 30 minuta. Ako se tretira veća površina treba računati i vreme koje je potrebno da bi delovao lokalni anestetik krem, što je oko 15 do 30 minuta.

Da li je tretman bolan?

Jeste, zato se pre procedure nanosi lokalni anestitk u krem.

Kome se ne preporučuje ovaj tretman?

Svim pacijentima sa aktivnim virusnim i bakterijskim infekcijama, i kod upotrebe fotosenzitivnih lekova i suplemenata tokom perioda trudnoće i dojenja.

Cena tretmana?

  • Cena tretmana iznosi: 7.200 – 23.600 dinara

Izdvojene procedure