Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lice

Dye - VL laser

Kako starimo naš pigment kože gubi efikasnost, što najčešće dovodi do nastanka pega, crvenila, fleka od sunca i melazme.

Sva ova stanja kože imaju širok spektar uzroka, u rasponu od izlaganja suncu, hormona, genetike i starosti do upale ili povreda. Srećom, jedan sistem ih može sve preokrenuti a to je upravo Dye-VL laser.

Kakav je mehanizam?

Dye-VL laser se za razliku od većine lasera radi tako što se pre početka procedura na kožu nanosi kontaktni gel koji zajedno sa sondom koja ima kontaktno hlađenje služi da umanji neprijatan osećaj tokom rada.

Sam mehanizam rada lasera zasnovan je na naprednoj fluorescentnoj tehnologiji (AFT), koji sa uskim spektrom svetlosne energije i kontaktnihm hlađenjem, cilja mesta u koži koja imaju povećano sakupljanje hemoglobina i melanina. Svetlosni spektar razbija ciljani pigment i nakon nekog perioda ciljana lezija nestaje ili posvetljuje. Osim na pigmentne promene laser deluje i na tonus kože podsticanjem stvaranja i kolagena i elastina, deluje na kapilare i sitne nesavršenosti kože. Zbog toga je ova laserksa platforma bezbedna, bezbolna i brz način da se koži vrati prirodan izgled bez oštećenja.

Kome se preporučuje?

Ovaj laser se preporučuje za sve koji imaju oštećenja na koži lica, vrata i dekoltea od sunca, crvenilo kože, promene usled uticaja faktora sredine, hormona ili genetike.

Koje se regije mogu raditi?

Pogodno za lice, vrat, dekolte i ruke, ali može da se radi bilo koja regija tela.

Koliki je period oporavka?

Nakon završene procedure crvenilo kože zavisi od tipa koža i varira od jedva primetnog do blagog crvenila koje prolazi tokom tog dana. Apsolutno je neophodno da nanosite kremu sa SPF 50+ najmanje dve nedelje od završene procedure.

Kada se vide prvi rezultati?

Prve rezultate trebalo bi da počnete da vidite nakon 2 nedelje, ali vaša koža će nastaviti da se poboljšava u narednih 4-6 nedelja i nadalje.

Koliko je tretmana potrebno?

Najčešće je potrebno od 3 do 6 tretmana koji se ponavljaju na 3–4 nedelje. Savet je da se tretmani održavanja rade jednom u 6 meseci.

Koliko traje jedna laserska procedura?

Procedura za npr. regiju lica traje do 30 minuta.

Da li je tretman bolan?

Procedura nije bolna, mada većina pacijenata kaže da imaju osećaj zagrevanja kože.

Kome se ne preporučuje Dye-VL laserski tretman?

Napomenite svom lekaru ako uzimate bilo kakvu terapiju, čak i vitamine i dodatke ishani zbog postojanja fotosenzitivnih sastojaka iz proizvoda koji su kontraindikovani kod primene ovog lasera. Takođe, epilepsiju, aktivne bakterijske i virusne promene. Karcinomi kože i period trudnoće i dojenja.

Cena tretmana?

  • Cena tretmana iznosi: 14.100 dinara

Izdvojene procedure