Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lice

Mezoterapija lica

Mezoterapija ili mezolifting je minimalno invazivna procedura koja je postala izuzetno popularna u poslednjih nekoliko godina. Uključuje upotrebu injekcija biljnih ekstakta, hijalurona, enzima i vitamina za zatezanje i podmlađivanje kože, kao i uklanjanje viška masti.

To je tehnika koja se koristi od 1952. godine, međutim, tada se jednostavno koristila za ublažavanje bolova. Danas se mezoterapija može koristiti da posvetlite pigmentiranu kožu, zategnete opuštenu kožu, smanjite celulit, uklonite masnoću na delovima kao što su lice, ruke, noge, kukovi, zadnjica, butine i stomak i lečite alopeciju – stanje koje može izazvati gubitak kose.

 

Mezoterapija će biti prilagođena vašim specifičnim potrebama i sprovodiće je stručni kliničari.

Kako se izvodi mezoterapija?

Mezolifting je aplikovanje različitih koktela, koji sadrže vitamine, aminokiseline, hijaluron i dr. u središnji sloj kože – dermu, gde inače na drugi način, ne mogu dospeti neophodne supstance. Mezolifting stimuliše ćelije kože prvenstveno fibroblaste, aktiviranjem njihovog metabolizma, te povećavaju svoju produkciju kolagena i hijalurona.

Koliko je tretmana potrebno?

Tretman se izvodi jednom nedeljno, ili jednom u 14 dana, u zavisnosti od stanja kože. A može se raditi i 25-ogodišnjim manekenkama, kao i ženama od 60 godina.

Koliko traje tretman?

Izvođenje mezoterapije traje do 20 minuta.

Da li je tretman bolan?

U ordinaciji Skinmedic mezoterapija se izvodi pištoljem za mezoterapiju, te ga pacijenti klasifikuju kao blago nepijatno iskustvo. Posle tretmana nisu vidljivi nikakvi znakovi iritacije, čak ni crvenilo.

Kakav je efekat mezoterapije?

Efekat je momentalno vidljiv, tako da se ovaj tretman preporučuje i neposredno pred važne događaje – venčanje, godišnjicu mature i slično.

Cena tretmana?

  • Mezoterapija lica: 10.600 – 23.600 dinara
  • Mezoterapija podočnjaka: 5.900 dinara

Izdvojene procedure