Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lice

Ultrazvuk lica

Primena ultrazvuka u estetskoj dermatologiji spada u brzorastuće metode dijagnostike u slučaju komplikacija posle dermalnih filera, ali i u prevenciji nastanka istih.

 

Dr Nevenka Dokmanović je edukaciju primene UZ za eksperte, završila u najvećem svetskom centru u Amsterdamu, kod svetski priznatih dermatologa dr Leonie Schelke i dr Peter Velthuis, koji su i napravili vodič za ovu dijagnostičku metodu. Danas u svojoj svakodnevnoj praksi dr Dokmanović primenjuje najsavremeniji UZ – Venue Fit GE.

 

Mnogobrojni pacijenti se obraćaju upravo našoj ordinaciji posle komplikacija nastalih od injektovanja dermalnih filera, da bi pouzdano i brzo rešili iste. Svakodnevno koristimo UZ za mapiranje anatomskih struktura lica, pre svega krvnih sudova, da bi se izbeglo njihovo povređivanje tokom injektovanja, i nastanak modrica ili okluzija, što potvrđuje osnovni cilj rada naše ordinacije, a to je bezbednost pacijenata. Pomoću UZ mi vidimo sve strukture lica od površinskih delova kože sve do kostiju lica.

 

Mnogi pacijenti posle injektovanja filera nemaju nikakvu medicinsku dokumentaciju, i ne znaju šta im je injektovano. Pomoću UZ precizno određujemo koju vrstu filera neko ima u licu ili usnama (hijaluron, silikon, metakril i sl), kao i gde je taj filer postavljen – potkožno, u mišiću, SMAS-u, na kosti.

 

Česti su slučajevi migriranja filera, naročito kada je loša tehnika ili je količina prevelika, te pacijenti dobijaju otečene podočnjake, kožu koja je još opuštenija ili volumen u delovima gde ne treba da ga bude. Pod kontrolom UZ mi razgrađujemo hijaluron, uz minimalnu količinu enzima, precizno i brzo, te problemi nestaju.

Cena tretmana?

  • Derma Clear tretman: 11.800 dinara

Izdvojene procedure