Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lice

Mezoniti

3D mezoniti predstavljaju novu metodu neoperativnog fejsliftinga. Jedinstven sistem postavljanja niti u kožu, koji se sastoji iz gipke igle – “provodnika”, i niti koja se lako postavlja na sve nivoe kože i u svim pravcima. Sami mezoniti su napravljeni od biorazgradiviog materijala, i zahvaljujući tome potpuno nestaju iz kože za 180 do 240 dana. Njihova čvrstina i mogućnost postavljanja u više pravaca i na više nivoa kože omogućavaju nam da napravimo specifičnu i jaku “armaturnu mrežu” u koži, koja se harmonično utapa u tkivo, bez vidljivih defekata na koži i ograničenja mimike. Oko ovih niti se formira potpuno nov kolagen u koži, u toku naredna 2 meseca, koji i posle resorpcije ostaje i pravi našu prirodnu nit. Efekat liftinga je momentalno vidljiv posle tretmana, a postojan je u toku naredna 24 meseca, kada se tretman ponavlja.

Zašto se radi?

Princip “armiranja“ kože radi liftinga je poznat u kozmetologiji već više od 20 godina. Opštepoznate su tehnike u kojima su korišćene zlatne niti ili niti od platine, zatim bioarmiranje hijaluronom, koji je metoda očuvanja postojećeg dobrog tonusa. Međutim, ovaj način poboljšanja tonusa kože nosio je i niz negativnih efekata, zbog kojih nisu dobili široku primenu u estetici. Zlatne niti, kao i druge nerazgradive niti, jednom stavljene, ostaju u koži ceo život, što klijenta kasnije ograničava u korišćenju drugih estetskih procedura, bilo da je to miostimulacija ili operativni fejslifting.

Procedura mezonitima

U toku samog tretmana nije potrebna anestezija,osim blagog anestetskog krema, zbog minimalne traume tkiva, a oporavak sa blagim crvenilom traje svega dan.

 

Široki spektar tehnika i metoda primene 3D mezoniti omogućuju nam njihovu primenu na komplikovanim lokalnim ograničenih delova kože lica ili tela, kao što su jako duboke nazolabijalne bore, vertikalne bore na čelu. Pri korekciji tih bora dovoljno je svega 4 do 6 niti.

 

Kombinacija 3D mezonita sa hijaluronom u jednoj proceduri – dozvoljava da otkrijemo nove mogućnosti estetskih korekcija, pri kojoj duboke bore pokrivamo 3D nitima, a površne nežne bore uklanjanmo primenom filera. Takva kombinacija nam dozvoljava kolosalnu uštedu vremena u dobijanju prekrasnih rezultata.

 

Primena mezonita ne ograničava mimiku, niti svakodnevni život, ali ni primenu drugih metoda savremene estetske dermatologije. Tako već posle 3 nedelje, možemo primeniti radiotalase, injekcionu mezoterapiju, laserski piling ili botoks.

Pomoću ove metode rešavaju se sledeći problemi

  • Jako izražene nazolabijalne bore

  • Vertikalne i horizontalne bore čela

  • Suzna brazda

  • Periorbitalne bore

  • Gravitaciona ptoza podvaljka

  • Opušteni krajevi obrva

  • Bore vrata i dekoltea

  • Opuštena koža ruku, butina, kolena i zadnjice

 

Naš centar je prvi uveo mezoterapiju u estetsku dermatologiju u Srbiji, imamo najviše iskustva i izvedenih tretmana, a sada našu mezoterapijsku paletu usavršavamo najnovijom tehnikom 3D mezonita i predstavljamo je u Srbiji istovremeno kada se ona predstavlja u Parizu, Moskvi i Seulu.

Izdvojene procedure