Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lice

HEMIJSKI PILINZI

Hemijski piling je postupak uklanjanja površinskog sloja kože, kao i njene naknadne obnove ubrzavanjem njenog prirodnog ljuštenja uz pomoć posebno odabranih preparata.

Površinski pilinzi

Površinski pilinzi se primenjuju kod klijenata svih uzrasta – jer oni predstavljaju duboko čišćenje kože od površinskih nečistoća i mrtvih ćelija. Ako niste nikada radili hemijski piling, onda treba početi upravo sa ovim vrstama hemijskih pilinga.

Mindalicpeel – bademski piling

Površinski pilinzi se primenjuju kod klijenata svih uzrasta – jer oni predstavljaju duboko čišćenje kože od površinskih nečistoća i mrtvih ćelija. Ako niste nikada radili hemijski piling, onda treba početi upravo sa ovim vrstama hemijskih pilinga.

Block–Age Peel – retinoični piling

Ne izaziva nelagodnost prilikom nanošenja na kožu, poboljšava reljef i strukturu kožu, reguliše masnoću kože, prosvetljava pigmentacije i ima moćno podmlađujuće dejstvo na kožu. Piling istanjuje rožasti sloj, koji je sa godinama sve deblji (što pogoršava izgled kože) i ima na kožu aktivno antioksidantno dejstvo, što je jako potrebno stanovnicima gradova i pušačima. Ovaj piling odgovara i ljudima sa tankom i osetljivom kožom. Serija se sastoji od 4 do 6 tretmana, sa intervalom od 2 do 3 nedelje.

Glycolicpeel – glikolni piling

Najpopularniji hemijski piling površinskog dejstva. Efekat podmlađivanja i obnavljanja kože se postiže zahvaljujući sledećim osobinama:

 

  • slabi veze između ćellija rožastog sloja, izazivajući nihovo  ravnomerno ljuspanje i pojačavanje deobe ćelija bazalnog sloja derme (regeneracija)

  • pojačana hidratacija kože, kako na račun svoje higroskopske osobine – sposobnost zadržavanja vode

  • stimulacija sinteze kolagena, elastina i hijaluronske kiseline

Piruvicpeel

Piling na bazi pirogrožđane kiseline. Pirogrožđana kiselina je keto kiselina, koja je jako lipofilna, a kao posledica toga ima duboko prodiranje u kožu. Pri nanošenju na kožu, deo prelazi u mlečnu kiselinu koja ima ulogu u hidrataciji.

Središnji pilinzi

Salicylicpeel – salicilni piling

Odličan za lečenje problematične i masne kože. Moćno protivupalno i antibakterijsko dejstvo.

TCA-Peel

Odličan za lečenje problematične i masne kože. Moćno protivupalno i antibakterijsko dejstvo.

Jessnerpeel – Piling Džesnera

Poznat i kao piling “Peta avenija” illi “Holivudski piling”. Odlična kombinacija alfa i beta hidroksi kiselina (mlečna i salicilna), rezorcina, predivno deluje kako na problematičnu, masnu kožu, akne, tako i na znakove starenja kože.

Cena tretmana?

  • Površinski hemijski pilinzi (bademski, glikolni, azelaični): 3.600 dinara

  • Središnji hemijski piling (retinoični): 14.100 dinara

Blue Peel RADIANCE

Blue Peel RADIANCE je hemijski piling sa jedinstvenom mešavinom 20% salicilne, 1,7% glikolne i 1,7% mlečne kiseline koja obezbeđuje nežan, ali efikasan piling, što rezultira čvršćim, glatkijim i svetlijim izgledom vaše kože već nakon prvog tretmana.

 

Blue Peel RADIANCE efikasno vrši piling oštećenih svih slojeva kože, ostavljajući vašu kožu svežom, obnovljenom i blistavom već nakon prvog trtemana.

Cena tretmana?

  • Blue Peel RADIANCE: 11.800 dinara

Ko su kandidati za ovaj piling?

Kandidati su pacijenti sa svim tipovima kože, kao i sa nizom kožnih stanja koji su pokrenuti genetikom ili hormonima, akne i ožiljke od akni, fotooštećenja i melazmu, kao i suvu i opuštenu kožu.

Koliko je tretmana potrebno?

Za najbolje rezultate je preporuka je da se uradi 4-6 tretmana sa razmakom od 2-4 nedelje.

Da li je tretman bolan?

Možete osetiti blago peckanje koje traje par minuta.

Kada se vide prvi rezultati?

Nakon urađenog tretmana vidi se prvi rezulatati koje se u naredne dve nedelje povećavaju.

Šta ne smete raditi ako planirate ovaj hemijski piling?

Važno je da u period nedelju dana pre i nakon urađenog pilinga ne koristite neke slične kiseline i pilinge za lice, naročito ne retinol, depilacione kreme, ne radite lasersku, niti neku drugu vrstu depilacije, kao ni lasersku epilaciju.

Izdvojene procedure