Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lice

Mikrodermoabrazija

Mikrodermo- abrazija

Mikrodermoabrazija je sve popularnija metoda i postaje lider među neinvazivnim Spa procedurama. Svoju popularnost ova metoda je stekla svojom visokom efikasnošću (primetno podmlađivanje kože), brzinom i jednostavnošću.

Šta je to mikrodermoabrazija?

Za mikrodermoabraziju se koriste kristali, koji pod pritiskom padaju na površinu kože i mehanički skidaju površinski deo kože. Ovo je potpuno bezbolna procedura. U isto vreme, sondom se vrši i vakum masaža, što doprinosi boljem čišćenju lica, ali i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže.

Kako mikrodermoabrazija deluje na kožu?

Smatrajte mikrodermoabarziju idealnim pilingom. Doprinosi obnavljanju kože na sledeći način:

 • Smanjuje staračke pege (hiperpigmentacije) i male bore

 • Smanjuje proširene pore

 • Stimuliše nastanak novog kolagena

 • Poboljšava tonus i teksturu kože

 

Stanje kože je vidno bolje već posle prve procedure. Na obrazima se pojavljuje rumenilo, ten se izjednačava, koža je glatka! Po pravilu, za optimalan efekat treba sprovesti 4 do 6 procedura, koje se rade jednom u 7 dana. Da bismo održavali lepotu kože, svaka 3 meseca sprovodimo nove procedure. Sama procedura ne traje duže od 30 minuta, i osim na licu, možemo je primeniti na rukama, vratu i dekolteu.

Šta raditi posle tretmana?

Neprijatan osećaj posle tretmana, može se javiti kod osoba sa jako osetljivom kožom, ili posle ruku neiskusnog kozmetologa. Mikrodermoabrazija povećava osetljivost kože na sunčeve zrake, i zbog toga se ne treba sunčati minimum 24 sata. Osim toga, koža može biti osetljiva na vrelu vodu i znoj, te se stoga treba suzdržati od intenzivnog treninga.

Da biste sačuvali rezultat mikrodermoabrazije na dug vremenski period, poštujte sledća pravila:

 • Koristite hidrantni krem prve nedelje posle tretmana

 • Ne koristite kreme i losione koji u sebi sadrže glikolnu ili mlečnu kiselinu, a takođe ne koristite skrab, minimum 72 sata do i posle tretmana

 • Prestanite da koristite sredstva koja sadrže Retin-A, minimum 72 sata pre i posle procedure

 • Ne koristite dekorativnu kozmetiku tokom 24 sata (tečni puder, rumenilo). Krem i senku za oči možete naneti neposredno posle procedure.

Kome će pomoći tretman?

Mikrodermoabrazija je efikasna kod svih tipova kože, a naročito je potrebna onima, koji hoće da smanje pegice, ožiljke, bore, izjednače ten lica, pobojšaju stanje beživotne, sive kože, koja je ogrubela pod dejstvom sunca. Mikrodermoabrazija je idealno rešenje za žene sa problematičnom kožom, sklonoj pojavi akni, sa raširenim porama, malim ožiljcima.

Ovaj tretman ne preporučujemo ljudima sledećih grupa:

 • Sa bolnim ožiljcima od opekotina, koji nisu zarasli
 • Ljudima sa nedijagnostikovanim otvorenim ranama

 • Herpes, bradavice, gnojne akne, rosacea, dijabetes ili autoimune bolesti.

Osim toga, mikrodermoabrazija nije preporučljiva ljudima sa preosetljivom kožom.

Cena tretmana?

 • Cena tretmana iznosi: 3.600 dinara

Izdvojene procedure