Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lice

Hybrid Co2 laser

Hibrid laser ima jedinstven pristup medicinskim, estetskim i dermatološkim problemima. Zasnovan je na tehnologiji koju je posebno razvijena bas za ovaj laser. Hibrid™ je jedini laser koji koristi 3 najmoćnije i najefikasnije tehnologije, za potpuno nov koncept u podmlađivanju kože i tretiranju ožiljaka.

 

Mehanizam rada ovog lasera zasnovan je na kombinovanju tri tehnologije:

 • CO2 laser – najoptimalniji spoj tehnologije ablativnog, koagulativnog i termalnog lasera ​​za precizno fokusiranje i frakcionu terapiju
 • Laser od 1570 nm – moćan neablativni laser koji stvara termalni efekat, promovišući novu dermalnu sintezu, ostavljajući epidermis netaknutim, čime se minimizira vreme oporavka.

 • IMPACT – za Trans Epidermal unos (TED), ova patentirana ultrazvučna tehnologija stvara akustični pritisak koji omogućava isporuku kozmetičkih proizvoda do kože kroz mikro-kanale, koje je kreirao CO2 laser za Hibrid™ laser.

 

Pored ovih moćnih tehnologija, pametni softver u samom laseru omogućava lekaru da kreira program tretmana po meri i patologiji problema, postavljanjem specifičnih parametara, u zavisnosti od tipa kože pojedinca i tretirane regije.

Kako funkcioniše Hibrid laser?

Alma Hibrid sistem radi koristeći kombinaciju CO2 lasera ​​i neablativnih 1570 nm lasera, kako bi pomogao u smanjenju pojave finih linija, bora, ožiljaka od akni i mrlja od sunca.

 

CO2 laseri koriste preciznu frakcionu ablativnu lasersku energiju za nežno obnavljanje epidermisa (površnog sloja kože). To znači da CO2 laser u okviru Hibrid-a stvara mikro prolaze unutar kože kako bi stimulisao rast novog kolagena.

 

Neablativni deo lasera od 1570 nm je moćna i precizna opcija koja se oslanja na termalni efekat za pokretanje regeneracije u dermisu ili dubljim slojevima kože. Dok ovaj laser radi na stimulisanju nove, zdrave regeneracije kolagena u dubljim slojevima kože, epidermu, odnosno površinu kože, ostavlja potpuno neoštećenom.

 

Hibrid laser koristi jedinstvenu HiGrid funkciju za kombinovanje ova dva lasera. Preko HiGrid-a, vaš dermatolog može da prilagodi vaš tretman prema tipu kože, rezultatima cilja i još mnogo toga. HiGrid omogućava prilagođeni balans između ablativnih i neablativnih lasera.

Šta tretira Alma Hibrid laser?

Hibrid laser je prvenstveno usmeren na tretiranje bora i poboljšanje tonusa, teksture i elastičnosti kože. Nakon učinjenih preporučenih serija tretmana, koža zaista blista. Hibridn laser takođe može pomoći kod preplanule i smeđe boje i neravnina na koži, kao i fleka.

 

Hibrid takođe može pomoći kod ožiljaka od akni i drugih povreda/operacija.

Šta očekivati od Hibrid laserskog tretmana?

Nakon što se kroz detaljne konsultacije utvrdi da je Hibrid laser pravi tretman za vas, vaš dermatolog će pregledati vašu kožu i pripremiti je za prilagođeni plan lečenja. Hibrid laser se može prilagoditi za lečenje različitih stanja, uključujući ožiljke, bore, blago do umereno opuštenu kožu ili pege od sunca i staračke pege.

 

Pre nego što vaš tretman Hibrid laserom počne, vaša koža će biti temeljno očišćena i biće nanet loklani anestetik. Sam proces se izvodi tako što nastavak lasera bude usmeren na tretirano područje kako bi precizno isporučio lasersku energiju. Nakon njega se pomocu IMPACT ultrazvučne tehnologije kojim se pomoću akustičnog pritiska ubacuje kozmetički proizvod u kožu kroz mirkokanale koje stvara prethodno CO2 laser.

Da li je tretman bolan?

Zbog što komfornijeg osećaja, pre procedure se nanese lokalni anestetik krem, te je sama procedura minimalno neprijatna.

Kakav je oporavak nakon lasera?

Nakon Hibrid lasera, verovatno ćete imati neki od neželjenih efekte uključujući crvenilo, otok ili kasnije i ljuštenje koze. Vreme oporavaka će varirati od izabranog modaliteta lečenja, a vaš dermatolog će vam tokom konsultacija objasniti očekivanja i negu kože nakon završene procedure.

Koliko traje tretman?

Zavisno od vrste protokola, regije tela i problema koji se tretira procedura traje od 15 do 45 minuta.

Koliko dugo traju rezultati dobijeni laserom?

Za uklanjanje ožiljaka i za starenje kože mogu se trajno postići značajna poboljšanja. Međutim, ovaj tretman, kao i svaki drugi tretman, neće sprečiti proces starenja, tako da je važno da vodite računa o svojoj koži izbegavate pušenje i preterano izlaganje suncu i da zaštitite kožu od zagađenja i elemenata okoline kao i opšte zdravlje vaše kože.

Koje su prednosti Hybrid lasera?

Hibrid ima nekoliko prednosti u odnosu na svoje prethodnike:

 • Izuzetno je brz. Procedura obnavljanja kože celog lica obično traje upola manje vremena dok se zapravo radi skoro duplo više.

 • Udobnije je za pacijente. Koristeći hibridni „režim četkice“, Hibrid širi male, pojedinačne impulse lasera na veliku površinu. Ovo je u suprotnosti sa drugim laserima za tretiranje i obnavljanje površine koze, koji koncentrišu laserske impulse u jednoj oblasti, izazivajući veću nelagodnost.

 • Dizajniran je da smanji broj i mogućnost nastanka komplikacija.

 • Tretira više površine u jednom tretmanu.

 • Tipično, savremeni laseri za obnavljanje površine su „frakcionisani“, što znači da zagrevanjem stvaraju male povreda tkiva koje ili isparavaju (kao kod ablativnog CO2 lasera) ili se zagrevaju (kao kod neablativnog lasera ​​od 1570 nm). Ovo rezultira stvaranjem novog kolagena na tretiranom mestu, a nakon obnavljanja kože.

Poređenje tradicionalnog CO2 laser sa Hibrid laserom?

Kada se koristi tradicionalni CO2 laser, područje između malih povreda tkiva ostaje nepromenjeno. Međutim, Hibrid laser popunjava ove praznine neablativnim laserom, što rezultira potpunijim tretmanom.

Cena tretmana?

 • Hybrid lice: 59.000 dinara

 • Hybrid lice + vrat; 82.600 dinara

 • Hybrid lice + vrat + dekolte: 94.400 dinara

Izdvojene procedure