Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dermatologija

Kapilari (Nd:YAG 1064 nm laser)

Kapilari su proširenja krvnih sudova na površini kože koji su najčešće estetski neprihvatljivi.

 

U našoj ordinaciji ove promene se mogu vrlo uspešno ukloniti primenom Nd:YAG 1064 nm lasera. U pitanju je najsavremenija tehnologija lasera koji omogućava efikasno i trajno uklanjanje vaskularnih lezija na koži.

 

Laserski zraci 1064 nm talasne dužine koje kada usmerimo na kožu prelaze u toplotu te je upija hemoglobin iz krvi u proširenim krvnim sudovima. Ta upijena energija dovodi do koagulacije krvi. Takvi krvni sudovi više nisu funkcionalni i postaju nevidljivi, a postojeća krvna mreža se preusmerava na druge kapilare.

 

Ovom platformom se mogu tretirati vidljivi kapilari do 3mm na licu ili telu ili cele kapilarne mreže, paukolike vrene i manji hemangiomi.

 

Nakon procedure na tretiranoj zoni postoji blago crvenilo koje može trajati narednih par dana. Nakon tretiranja sam krvni sud može da potamni, a u narednim nedeljama lagano nestaje.

 

Nakon učinjene procedure zabranjeno je izlaganje suncu minimum 72h, a ako se tretiraju promene na licu obavezna je upotreba zaštinih faktora sa SPF 50+ tokom leta ( SPF 30+ tokom zime).

 

Pre procedure obavezna je konsultacija sa našim lekarima.

Cena tretmana?

  • Cena na upit.

Izdvojene procedure