Šta je mezoterapija?

Mezoterapija – tehnika aplikovanja specijalnih koktela, u zavisnosti od problema klijenta – pod kožu. Ona nam dozvoljava da nephodne vitamine, aminokiseline, minerale, dostavimo meposredno u srdeišnji deo kože – dermu.

Šta ulazi u sastav koktela?

To su vitaminski kompleksi, aminokiseline, lipolitici, venotonici i drugi preparati, biljnog porekla. Sastav koktela određuje lekar, uzimajući u obzir problem i individualne osobenosti klijenta. Preparati koji se koriste doprinose i detoksikaciji organizma, i klijent ne samo da rešava svoj problem, već se i bolje oseća.

Koliko je efikasna mezoterapija?

Samo u Francuskoj, gde je ovaj metod i nastao, praktikuje oko 15 000 lekara mezoterapeuta, i 60 000 klijenta svakodnevno koristi neku od metoda mezoterapije. Mezoterapija deluje na uzrok problema,i koncentriše se upravo na lokalnoj pojavi problema,a ne na ceo organizam.

Koji se esteski problemi rešavaju?

Primenjuje se za uspešan tretman celulita, lokalnih masnih naslaga, starenja kože, strija, pega, opadanja kose, u tretmanu akni…U mezoterapiji tela, ovaj metod se radi po zonama,i to:

Zona butina i zadnjice
Zona stomaka i pojasa
Zona ruku i ramenog pojasa

Kome se izvode tretmani mezoterapije tela?

Za mezoterapiju ne postoje apsolutne kontraindikacije,tako da svi između 18 i 65 godina, koji žele da se reše masnih naslaga na telu, mogu da izaberu upravo ovaj metod. Jedini uslov za uspeh je da indeks mase tela, ne prelazi 30! Efikasnost je potvrđena na stotinama naših klijenata, a na osnovu naše dokumentacije, klijenti gube od 2 do 10 cm u obimu, a u proseku 6 cm.

Kako se izvodi mezoterapija tela?

Tretman se radi jednom nedeljno, i traje oko 30 minuta. Ukupno j epotrebno 6 do 12 tretmana. U našem centru, mezoterapija se sprovodi pomoću pištolja, te tretman nije bolan. U prvoj etapi primenjujemo koktelekoji dramatično ubrzavaju mikrocirkulaciju. Zatim, u drugoj etapi, primenjujemo tzv. „defibrozante“, oni razgrađuju vezivno tkivo, koje se manifestuje „tvrdim“ delovima masnih naslaga. I treća etapa je primena lipolitika, koji ubrzavaju metabolizam masnih ćelija u pravcu razgradnje masti. Sve tri etape se sprovode u JEDNOM TRETMANU, i samo tako sproveden tretman će imati uspeha.

Da li ima neželjenih pojava?

Posle detaljnog pregleda i iscrpnog razgovora od strane lekara sa svakim klijentom ponaosob, mogu se isključiti postojanja bilo kakvih negativnih pojava. U toku tretmana klijenti osećaju blagi diskomfor, a većina prekraćuje vreme razgovorom ili čitanjem. Višegodišnja primena ove metode kod nas se ne beleži nijedan slučaj alergije ili infekcije.