Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kako negovati kožu u zimskom periodu?

Zima je idealan period da počnete da koristite kreme sa retinolom, koji je dobar kako za nepravilnosti, tako i za hiperpigmentacije.

U zimskom periodu, menjamo tip kože, tako da oni kojii imaju masnu kožu, njima koža postaje suvlja, prelazi u normalnu, pacijenti sa normalnom kožom prelaze u suvu kožu, a oni iz suve prelaze u izuzetno osetljivu kožu, sklonu iritacijama.

 

To se dešava, zato sto se u toku jesenjeg i zimskog perioda, aktivnost naših lojnih žlezda koje luče naše prirodne hidrantne suspstance, smanjuju, pa je preporuka da se promene kreme u smislu bogatijih, hidrantnijih tekstura. Svakodnevna nega kože podrazumeva pre svega čišćenje, umivanje sredstvom koji penuša, ako imate suvlji tip kože, to je neka pena, normalna do mešovite kože zahteva gel, a masna koža sklona aknama zahteva sapun. Posle umivanja, uvek sleduje čišćenje micelarnom vodom, a nakon toga krema.

 

Zimi, to su bogatije kreme koje sadrže veću koncentraciju hijalurona, ureu za suvlji tip kože, ulje žoržoba ili neka druga hidrantna svojstva. Da biste bili sigurni da ste izabrali pravu stvar, uvek je najbolje kupiti neku medicinsku kremu, koja je pravljena u apoteci, ili u nekoj poznatoj medicinskoj kući.

 

Uveče preporučujem detaljno čišćenje kože, mlekom za skidanje šminke, umivanje, micelarna voda, a nakon toga ukoliko imate suvlju kožu, dozvoljena je krema, a ukoliko imate mešovitu ili masniju kožu, onda je bolje ostaviti da se koža odmara preko noći.

ZIma je idealan period da počnete da koristite kreme sa retinolom, koji je dobar kako za nepravilnosti i hiperpigmentacije, takođe je moćan antiage sastojak, kao i kreme sa vitaminom C, da povećate antioksidantnu zaštitu same kože. Ukoliko je Vaša koža uprkos ispravnoj nezi kože kod kuće i dalje suva i iziritirana, možete uraditi neke od tretmana za dodatnu hidrataciju.

 

Mezoterapija lica kožu dobro hidrira, biram individualni koktel koji ću dati pacijentu, ali i zbog toga što je potpuno bezbolna, a pacijent izlazi iz ordinacije bez ikakvih tragova. Ukoliko se mezoterapija uradi tehnički ispravno, nemate ni crvenilo, ni ogrebotine , ni modrice. Takođe, procedura koju preporučujem u zimskom periodu za hidrataciju kože je biorevitalizacija.

 

Klasična biorevitalizacija koju primenjujemo u našoj ordinaciji poslednjih 16 godina, koja podrazumeva aplikovanje određene količine hijalurona, a razlikuje se od mezoterapije po tome što ostaje duže u koži , i po količini ubrizganog hijalurona, po jednom ubodu. Ova terapija ima mnogu jaču moć u obnavljanju i hidrataciji kože, sprovodi se posebnim vrstama hijalurona, jednom u 3 nedelje, ukupno 3 puta, kako bi efekat trajao godinu dana. Poseban tretman hijalurona , iz klase Juvederm, VOLITE, je tretman, koji se izvodi jednom, a efekat traje devet meseci..

 

Omiljene zone koje tretiramo nisu samo lice, već vrat i dekolte, šake. To je procedura posle koje se pacijent normalno ponaša, modrice su retke, blago je neprijatno , ali ne i bolna, ukoliko je Vaš lekar sporo i pažljivo izvodi.

To su tretmani koji služe za lečenje kože, za poboljšanje kvaliteta kože, za bolji izgled Vaše kože , vrata i dekoltea ili šaka.

Svi ovi tretmani, mogu se kombinovati sa bilo kojim drugim intervencijama, sa hijaluronom, sa plazma terapijom, sa botulinskim toksinom, a takođe je lepo kombinovati ih sa laserima , koji su sad aktuelni, bilo sa ablativnim ili neablativnim, stimulativnim laserima. Svaki od ovih tretmana rade se nakon mog pregleda, kada mogu da ustanovim da li imate indikaciju za ove tretmane , ili imate kontraidikaciju ,zbog čega ne sme da se rade, to je tretman za poboljšanje kvaliteta i nege kože, dugotrajna terapija kože.

 

U svakom trenutku, možete da prestanete da radite ove tretmane, ili da ih više nikad ne uradite, ništa se neće loše desiti, a Vaša koža je dobila dobru ishranu, dobru negu i usporila starenje.

Povezani blogovi